aktuella trumkurser


Dropin i Trumaffären i Bagarmossen

Tisdagskvällar kl 18.30-20.00.

Dropinkurserna tar paus höstterminen 2017 och vårterminen 2018.
Köpta klippkort går att använda när dropinet återupptas, eller som rabatt på nedanstående helgkurser, ett klipp=100 kr.

 

Två helgkurser i Trumaffären Bagarmossen: 1-2, samt 9-10 september

Helgkurs 1
med fokus på rytmer på Djembe och Kpanlogotrummor
Lördag 2 - söndag 3 september. kl 10-13 bägge dagarna.
Både nybörjare med viss vana och erfarna är välkomna.
Djemberytmer med tillhörande bastrummor från västra västafrika. Den vackra välljudande trumman som spridit sig över världen. Kpanlogorytmer och annat från Ghana. Kpanlogon kan vara congatrummans afrikanska ursprung. Finns tid spelar vi även lite Ewerytmer på kidi-kagan-sogo-trummorna. Svängigt och medryckande!

Helgkurs 2
med fokus på rytmer på Blekete (gonggwong) och Dondon (lunga, tama, talking drum)
Lördag 9 - söndag 10 september. kl 10-13 bägge dagarna.
Både nybörjare med viss vana och erfarna är välkomna.
Den stora bastrumman med sejasnöre som dundrar och rasslar skönt, finns både i vodoutraditionen Blekete och kommer ursprungligen från de nordliga folket Dagomba i Ghana.
Dondon (talking drum) har olika namn på olika språk, är en timglasformad trumma som man håller under armen och spänner så att tonen ändras när man spelar. Finns i många storlekar över hela västafrika. Vi spelar bla några Hausarytmer från Nigeria och Dagombarytmer från Ghana.

Lokal: Trumaffären i Bagarmossen, Emågatan 52.
Ledare: Kristina Aspeqvist som utbildat sig i Ghana sedan 1986 och åtta år på Musikhögskolan i Stockholm. Historia som musiker, bandledare och kompositör. Och pedagog förstås.
Kostnad: 850 kr per helgkurs, 1500 kr om du går bägge.
Lån av trumma ingår. Begränsat antal deltagare, anmäl dig i tid för att säkert få plats!
Anmälan: Sätt in 150 kr i anmälningsavgift (eller hela beloppet) på Bendoulas bg 5348-6205 senast fyra dagar innan respektive kurs. Resterande betalning tar vi på plats eller per faktura vilket ni vill. Anmälningsavgiften är ej åtebetalningsbar. I mån av plats går det att anmäla sig senare. Obs! Skicka ett email till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den när ni har betalt med namn, adress och telefon samt information om vilken kurs ni vill gå.

(OBS! Pga att jag Kristina kommer att jobba mycket i Landskrona på drömjobb som kompositör på Öresundsteatern så tar dropinkurserna uppehåll både höstterminen 2017 och vårterminen 2018. Har ni klippkort från dessa kurser går det bra att använda dem som rabatt på helgkurserna. Ett klipp = 100 kr)

 

 

Sommar-retreat 2018 med trumkurs, yoga & meditation

Sommarkurs i trumspel från flera olika afrikanska traditioner tex Ewe från Ghana, och djemberytmer från Guinea, yoga och meditation

26 juni- 1 juli i södra Småland

Använd sex dagar i sommar till att både förkovra dig i rytmernas värld och att hitta inre stillhet. Spelteknik, repertoarkännedom, rytmförståelse, koordination, samspel och solospel i orkester med tillhörande rytminstrument, samt sång och dans med en av Sveriges mest erfarna trumpedagoger. Ca en tredjedel av tiden har vi yoga och meditation.

Den yttre utlevelsen balanseras perfekt av inre inlevelse.

Trumlärare är Kristina Aspeqvist som har studerat och spelat afrikanskt trumspel sedan barnsben, och undervisat drygt 25 år. Hon har bott och studerat många år i Västafrika och är den första i Sverige som haft etniskt slagverk som huvudinstrument på musikerutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Kristina, som även gått kompositionsutbildningen på samma skola, driver egna musikgrupper samt Trumaffären i Bagarmossen.

Yogalärare är Isabel Ramirez utbildad yogalärare som annars arbetar bl a på Skandinaviska Ayurveda-Akademin.

Tider: Samling tisdag 26 juni kl 17. Det går bra att anlända från 16.00. Ca kl 14.00 på söndagen 1 juli är kursen klar.
Föreslaget tåg att anlända/åka med -återkommer med information!

Lektioner: Intensiva dagar med lektioner från morgon till kväll. Det går bra att vara både nybörjare och avancerad, det erbjuds lektioner på flera nivåer. På morgnarna före frukost och även insprängt under dagarna är det yoga och meditation.

Kostnad: 3700 kr inkl moms och inkl anmälningsavgiften. Om du betalar anmälningsavgiften före 15 maj får du 300 kr i rabatt. Studerande, arbetslös, pensionär har 300 kr i rabatt. Men bara en rabatt per person! Tillkommer logi och mat, om man väljer rekommenderad kursgård är kostnaden för detta ca 1500 kr. Mer information kommer vid anmälan.
Anmälan: Betala in anmälningsavgiften 1000 kr på Bendoulas bg 5348-6205 snarast.

Kom ihåg att skriva vem pengarna är ifrån! OCH skicka ett mail till: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den med namn, adress, telefonnummer och om du har några särskilda behov eller är allergisk.

Hela betalningen ska vara inne senast dagen för kursstart. (Resterande summa kommer på en faktura per mail eller post.) Om kursen inte blir av pga för få anmälda återfås förstås alla pengar inklusive anmälningsavgiften. Om deltagare avbokar återfås ej anmälningsavgiften. Efter 10 juni återfås resterande kursavgift endast mot uppvisande av läkarintyg.

Platsen: En fint renoverad gammal 1800-talsgård i byn Kvisingsbo. Söder om Växjö, norr om Karlskrona. Närmsta järnvägsstation är Emmaboda, närmsta buss Rävemåla. Byn ligger vackert på kullar vid en sjö och är omgiven av beteshagar, ängar och skog. Det finns eldstäder i nästan alla rum och mycket ved. Tyvärr är gården inte handikappanpassad.