Introduktion

Din känsla för rytm

Många har fördomar kring rytmkänsla och musikalitet, men som med mycket annat går det att öva upp rytmisk och melodisk förståelse. Vissa lär sig snabbt, vissa gör det långsammare och vi tror att alla kan ha glädje av att spela trummor, sjunga och dansa.

Om nivåer och förkunskaper

Våra kurser har ibland olika nivåer och ibland inte, helt enkelt för att i en slagverksorkester finns många stämmor samtidigt, en del svårare, andra enklare. Är du nybörjare är det bättre att gå flera nybörjarkurser innan man går vidare till en mer avancerad kurs. Detta för att få bättre flyt på speltekniken och bättre känsla för rytm i kroppen, vilket är moment som tränas på lite extra i nybörjarkurserna.

Vilken trummusik lärs ut?

Musikgenrerna vi jobbar med är oftast från Västafrika. Varje kurs brukar arbeta parallellt med minst två musikstilar. På alla kurser tränas koordination och rytmisk medvetenhet. Det gör det roligare att spela och lättare att släppa loss.

Oftast handlar det om en musikstil på djembetrummor med tillhörande klock- och basrytmer, samt en musikstil på kpanlogotrummor med komptrummor, kalebasser och klockor. Ibland blir det musik för ewe-trumsetet. Ibland har vi specialkurser för breketetrummor och dondontrummor eller andra instrument.

Föreläsningar

Vi anser att det också är viktigt att öka människors genrekunskap om afrikansk musik. Egentligen kan man inte kalla något för ”afrikanskt” för kontinenten är så otroligt stor och varierad. Och ändå finns element i musiken som överallt är gemensam.
I vår affär i Bagarmossen i Stockholm har vi ibland specialkurser och föreläsningar. En specialkunskap vi har är om musik och traditionell religion i Västafrika, framförallt vodoureligionen Nana Kunde och tillhörande Breketemusik. Fråga oss gärna så berättar vi mer.

Boka