Sommarkursen

Sommarens mysigaste kurs!

Kristina Aspeqvist undervisar i rytmisk förståelse och trumspel från flera olika afrikanska traditioner, som djembe- och Ghanesisk trumorkester. Även andra rytmer, som tex till svensk folkmusik.

Innehåll

Ge dig själv tillfälle i sommar till att både förkovra dig i rytmernas värld och att hitta inre stillhet. Spelteknik, repertoarkännedom, rytmförståelse, koordination, samspel och solospel i ensemble med tillhörande rytminstrument, samt sång och dans med en av Sveriges mest erfarna trumpedagoger. Ca en tredjedel av tiden har vi yoga och meditation. Den yttre utlevelsen balanseras perfekt av inre inlevelse.

Lärare

Trumlärare är Kristina Aspeqvist som har studerat och spelat afrikanskt trumspel sedan barnsben, och undervisat drygt 30 år. Hon har bott och studerat många år i Västafrika och är den första i Sverige som haft afrikanskt slagverk som huvudinstrument på musikerutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Kristina, som även gått kompositionsutbildningen på samma skola, driver egna musikgrupper samt Trumaffären i Bagarmossen och är flitigt anlitad som kompositör för olika teatrar. Kristina är krönt Vodoudrottning i Ghana som ett bevis för sin förståelse för musiken och kulturen där. Julia Von Windheim från Tyskland leder yogan och meditationerna (på engelska). Den veganska maten lagas av Liga Appelgren som gjorde succé på kursen för ett par år sedan.

Tider

Samling söndag 25:e juni kl 17. Det går bra att anlända från 16.00. Ca kl 13.00 på fredagen 30e juni är kursen klar. Exakta lektionstider meddelas på plats. Föreslaget tåg att anlända/åka med -återkommer med information efter anmälan.

Lektioner

Intensiva dagar med lektioner från morgon till kväll. Det går bra att vara både nybörjare och avancerad, det erbjuds lektioner på flera nivåer. På morgnarna före frukost och även insprängt under dagarna är det yoga och meditation.

Platsen

En fint renoverad gammal 1800-talsgård i byn Kvisingsbo. Söder om Växjö, norr om Karlskrona. Närmsta järnvägsstation är Emmaboda, närmsta buss Rävemåla. Byn ligger vackert på kullar vid en sjö med egen badplats och är omgiven av beteshagar, ängar och skog. Det finns eldstäder i nästan alla rum och mycket ved. Tyvärr är gården inte handikappanpassad.

Kostnad och Anmälan

4500 kr inkl moms och inkl anmälningsavgiften. Studerande, arbetslös, pensionär har 300 kr i rabatt. Anmälan före 15 april ger 300 kr rabatt. Boende i tält eller egen husvagn ger 300 kr rabatt. (bara två av rabatterna går att kombinera) Tillkommer logi och mat, om man väljer rekommenderad kursgård är kostnaden för detta ca 2300 kr. Mer information kommer vid anmälan. Anmäl dig genom att betala in anmälningsavgiften 1000 kr på Bendoulas bg 5348-6205. Kom ihåg att skriva vem pengarna är ifrån. OCH skicka ett mail till: info@rythmworks.se med namn, adress, telefonnummer.

Det finstilta

Hela betalningen ska vara inne senast dagen för kursstart. (Resterande summa kommer på en faktura per mail eller post.) Om kursen inte blir av pga för få anmälda återfås förstås alla pengar inklusive anmälningsavgiften. Om deltagare avbokar återfås ej anmälningsavgiften. Efter 15 juni återfås resterande kursavgift endast mot uppvisande av läkarintyg.

Extraerbjudande

Veckan efter kommer vi att ha volontärarbete på gården, Workaway, både för gårdens skötsel och för att förbereda en liten musikfestival 7-8 juli. Om du vill medverka denna period också -maila kristina@rythmworks.se.

Se också eventet på Facebook

Boka